بلاتکلیفی در زمان دقیق اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد ۸۹

خط خبر دانش شهر : چهارشنبه یا جمعه؟ به رغم اضطراب و نگرانی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ۸۹، مسئولین ارشد سازمان سنجش در اظهاراتی ضد و نقیض درباره تاریخ دقیق اعلام نتایج آزمون، به این نگرانی ها دامن می زنند. در حالی که رئیس سازمان سنجش از چهارشنبه سوم شهریور به عنوان تاریخ دقیق اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد یاد می کند، معاون فنی و آماری سنجش اعلام نتایج را در این تاریخ ممکن نمی داند.

چند ساعت پیش، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره زمان قطعی اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۳۸۹ گفته بود: تلاش می کنیم نتایج نهایی این آزمون را فردا چهارشنبه سوم شهریور ماه از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور در دسترس داوطلبان قرار دهیم. داوطلبان می توانند برای اطلاع از نتایج از روز چهارشنبه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org مراجعه کنند.

اما ابراهیم خدایی معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور در مصاحبه ای با رد ضمنی صحبت های رئیس سازمان، درباره زمان دقیق اعلام نتایج کنکورهای کارشناسی ارشد و کاردانی به کارشناسی گفت: نتایج اولیه آزمون کاردانی به کارشناسی تا فردا اعلام می شود اما امکان انتشار نتایج ارشد تا فردا وجود ندارد. نتایج آزمون کارشناسی ارشد تا پایان هفته از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می شود.

وی در ادامه اظهار داشت: ۲۱۳  هزار نفر در کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۳۸۹ مجاز به انتخاب رشته شده بودند که با احتساب متقاضیانی که در دو رشته شرکت کرده بودند، بالغ بر ۲۲۲ هزار نفر در آزمون مجاز شدند. از تعداد کل مجازین آزمون اسامی ۵۰ هزار نفر به عنوان پذیرفته شده نهایی اعلام می شود که با احتساب استعدادهای درخشانی که با تأیید سازمان سنجش معرفی می شوند، این تعداد به بیش از ۵۵ هزار نفر خواهد رسید.

خدایی همچنین نسبت جنسیتی مجازین در این آزمون را تقریبا ۵۰ به ۵۰ عنوان کرد.

اصلاح اطلاعات ثبت نامی کنکور کارشناسی ارشد ۹۰

خط خبر دانش شهر : معاون سازمان سنجش آموزش کشور گفت: استقرار اطلاعات ثبت‌نامی داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در سایت سازمان سنجش آموزش کشور از شنبه ۲۹ آبان‌ماه آغاز می‌شود و تا اول آذرماه به مدت ۳ روز ادامه دارد.

حسین توکلی، معاون سازمان سنجش آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با بیان اینکه ۸۷۰ هزار و ۵۹۰ نفر در آزمون کارشناسی‌ارشد ثبت‌نام کرده‌اند، افزود: از این تعداد ۷۸ هزار و ۴۴۰ داوطلب متقاضی رشته دوم نیز شده بودند. وی گفت: از شنبه ۲۹ آبان اطلاعات ثبت‌نامی داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد بر روی سایت اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور برای مشاهده و ویرایش داوطلبان قرار می‌گیرد. معاون سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه استقرار اطلاعات ثبت‌نامی داوطلبان کنکور کارشناسی‌ارشد در سایت سازمان سنجش آموزش کشور از شنبه ۲۹آبان‌ماه آغاز می‌شود و تا اول آذرماه به مدت ۳ روز ادامه دارد، گفت: داوطلبان باید براساس اطلاعیه ارایه شده از سوی سازمان سنجش آموزش کشور در زمان مقرر به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه کرده و ضمن کنترل اطلاعات خود در صورت نیاز آن را تصحیح کنند. وی تأکید کرد: پس از طی زمان مقرر به هیچ وجه امکان تصحیح اطلاعات ثبت‌نامی وجود ندارد.

جزئیات آزمون نیمه متمرکز دکترا اعلام شد

خط خبر دانش شهر : سیدابوالفضل حسنی، مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در تشریح جزئیات آیین‌نامه آزمون سراسری دکترای نیمه متمرکز، گفت: آزمون دکترای سراسری نیمه متمرکز در بهمن یا اسفند امسال برگزار می‌شود. وی گفت: در تنظیم آیین‌نامه رؤسا و معاونان آموزشی دانشگاه‌های مادر، مسئولان وزارت علوم و مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور حضور داشتند.

آزمون دکترای امسال به صورت نیمه متمرکز برگزار می‌شود
مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی با تأکید بر این‌که آزمون دکترای امسال به صورت نیمه متمرکز برگزار می‌شود، افزود: منایع این آزمون تا ۲ ماه آینده اعلام می‌شود. وی با بیان این‌که از داوطلبان آزمون دکترای نیمه متمرکز در مرحله اول یک آزمون زبان عمومی گرفته می‌شود،‌ گفت: داوطلبان آزمون دکترای نیمه متمرکز باید از دروس پایه نیز یک آزمون بدهند بر این اساس یک درس از مقطع کارشناسی و سه درس از مقطع کارشناسی ارشد برای داوطلبان در نظر گرفته می‌شود و در این آزمون همچنین استعداد و هوش داوطلبان نیز سنجیده می‌شود.

حسنی اظهار کرد: پس از اعلام نتایج این آزمون نتایج به دانشگاه‌ها ارسال شده و دانشگاه‌ها براساس سطح علمی، پژوهش و اختراعات داوطلب اقدام به پذیرش وی در مقطع دکترا می‌کند.

امکان برگزاری آزمون دکترای نیمه متمرکز بیش از یکبار در سال
وی با تأکید بر این‌که آزمون دکترای نیمه متمرکز توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود، گفت: بر اساس آیین‌نامه آزمون دکترای نیمه متمرکز، امکان برگزاری این آزمون بیش از یک بار در سال وجود دارد.

قبولی آزمون دکترا ۲ یا چند سال برای ثبت‌نام اعتبار دارد
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: در این آیین‌نامه تمهیداتی درنظر گرفته شده است تا بر اساس آن فرد قبول شده بتواند در صورت عدم وجود امکان تحصیل در سالی که قبول شده است، از این امکان طی سال‌های بعدی استفاده کند، یعنی به عبارتی قبولی وی ۲ یا چند سال برای ورود به دانشگاه اعتبار داشته باشد. وی درباره منابع آزمون دکترای نیمه متمرکز گفت: منابع آزمون دکترای نیمه متمرکز توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌شود.

پذیرش دانشجوی دکتری بدون آزمون دانشگاه صنعتی شریف

خط خبر دانش شهر : دانشگاه صنعتی شریف از میان دانش آموختگان ممتاز دانشگاههای معتبر کشور که تقاضای آنها جهت بررسی و ارزیابی تا ۲۸ آذرماه به دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه برسد، انتخاب و بدون آزمون در مقطع دکتری پذیرفته می شوند.

دانشگاه صنعتی شریف در دانشکده های مهندسی هوافضا، مهندسی کامپیوتر، فیزیک، ریاضی، مهندسی شیمی و نفت، مهندسی مکانیک، مهندسی انرژی، مهندسی و علم مواد، پژوهشکده علوم فناوری نانو، مهندسی برق و مهندسی عمران اقدام به پذیرش دانشجوی بدون آزمون می کند.

متقاضیان باید برای پذیرش در این دوره های دارای گواهی رتبه کنکور آزمون سراسری کارشناسی زیر ۱۰۰، گواهی رتبه کنکور آزمون سراسری کارشناسی ارشد اول تا سوم، گواهی رتبه های تحصیلی اول، دوم و سوم دوره کارشناسی، گواهی رتبه های تحصیلی اول، دوم، سوم دوره کارشناسی ارشد، گواهی مدالهای اخذ شده در المپیادهای دانشجویی اول تا سوم، گواهی مدالهای اخذ شده در المپیادهای دانش آموزی اول تا سوم، داشتن گواهی مقام اول جشنواره خوارزمی، داشتن گواهی مقام اول جشنواره خوارزمی جوان، داشتن گواهی رتبه اول تا سوم جشنواره خوارزمی، داشتن گواهی مدال یا رتبه در مسابقات علمی بین المللی معتبر و برگزیده مسابقات معتبر علمی بین المللی تیمی سخت افزاری و نرم افزاری باشند.


علم، متعلق به جهانیان و رها از مذهب خاص

تفکر و اندیشیدن واژه ای است که شما را هر روز درگیر می کند. شما از لحظه ی که از جا برمی خیزید تا زمانی که به بستر بروید در حال اندیشیدن هستید و بی اراده واژه ی فلسفه را نامحسوس برای خود تکرار می کنید. البته نوع اندیشیدن ها می تواند در هر فردی متفاوت باشد. اما مطمئن باشید که علم امروزی و یا دیروزی از همین اندیشیدن ها نشات گرفته است.
بحث روز و بسیار مهمی که شاید این فصل زرد رنگ از زندگانی ما را به خود اختصاص داده، فلسفه و برگزاری آن روز جهانی فلسفه در ایران است. این امر نگاه موافقان و مخالفان بسیاری را به خود جلب کرده است. بسیاری از فلاسفه ی جهان به دلایلی که ذکر آن در این مقال جایز نیست ، با گرامیداشت چنین روزی در ایران مخالفت کرده اند.
در پی مخالفت ها و موافقت ها برخی مسوولان ایرانی نیز بر آن شدند تا نسبت به این مهم اظهاراتی را ارایه کنند. از آن رو بیانیه و یا گفت و گو های بسیاری در رسانه های دولتی و خصوصی راجع به فلسفه و ارتباطش با دین ، علم و ... مطر ح شده است. با توجه به اینکه برخی فلاسفه ی جهان چون " هاتفرید هوفه " یکی اساتید آلمانی، فلسفه ی اسلامی – ایرانی را تا حدودی زیر سوال برده است. حجت الاسلام و المسلمین آملی لاریجانی نیز اظهار داشت که با اسلامی شدن علوم می توان دانشگاه ها را نیز اسلامی کرد.
علم مجموعه ای از مسایل مرتبط با موضوع آن علم که حول آن موضوع سازمان یافته اند، است. روشن است که موضوع هر دانشی باید در جهان بیرون از ذهن وجود داشته باشد و گرنه بحث از آن نوعی خیال پردازی خواهد بود. پس در هر دانشی قبل از هر بحثی باید اطمینان داشت که موضوع آن دانش وجود دارد. اگر وجود موضوع دانش، بدیهی باشد، نیازمند اثبات نیست ولی اگر بدیهی نباشد، باید آن را ثابت کرد.
هر دانشی با این فرض آغاز می شود که موضوعش که موضوعش موجود است؛ یعنی هر دانش، وجود موضوع خود را مفروض می گیرد و هیچ دانشمندی در مقام یک دانشمند به اثبات وجود موضوع دانش نمی پردازد، زیرا اثبات وجود اشیا و چیستی آن ها فقط در قلمرو فلسفه و به طور دقیق تر در قلمرو مابعدالطبیعه است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن سعیدی در ادامه ی مبحث اسلامی کردن علوم منجر به اسلامی شدن دانشگاه ها می شود گفت: باید توجه کنیم که اسلامی بودن به چه معنا است و آیا به این معنا است که علوم ماخوذ به اسلام باشد. باید در نظر گرفت که انسان در هر کجا که باشد و با هر دینی اگر رازی را کشف کند همانند این است که به آیات خداوند رسیده است.
سجاد نوروزی کارشناس فلسفی نیز در مورد موضوع فوق گفت: وقتی می گوییم علم اسلامی در واقع عقل را موهبتی الهی می دانیم ، پس هر آنچه عقلانی باشد برآمده از یک موهبت الهی است. وی در ادامه افزود: در دانشگاه های ما به خاطر اینکه از بستر حیاط اجتماعی ما بلند نشدند و انچه که تدریس می شود ربطی به حیاط اجتماعی ندارد، این کار خیلی مشکل است در حالی که در غرب دانشگاه ها از کلیساها برخاستند. برای صحت این موضوع می توان به خیل بیکارانی که از دانشگاه بیرون می آیند و کاری پیدا نمی کنند، اشاره کرد.
فلسفه ی شرق به علوم اعلی می پردازد و تاکیدات علوم ریاضی را می پذیرد. این در حالی است که در غرب علم ادنی رواج دارد و مابقی علوم انکار می شود. فلسفه های جدید هم به این مساله کمک کرده اند. بیشتر فلسفه های جدید علم ادنی را منکر هستند. بنابراین علومی که می ماند اتصال به علم اعلی دارد.